Erdek'in, kalıcı toplumsal barışa ihtiyacı var”

  Erdek

Erdek Kent Konseyi genel kurulunda konuşan Belediye Başkanı Aysan toplumsal barıştan bahsetti




Erdek Kent Konseyi'nde genel kurul
Belediye Başkanı Aysan:


Erdek'in, kalıcı toplumsal barışa ihtiyacı var”



Erdek Kent Konseyi'nin, 2012 yılı genel kurulu yapıldı.

45 üyeye sahip Kent Konseyi'nin, İsmail Tüfek'in divan başkanlığı, Burhan Demiray ve Ali Aydın'ın yazmanlıklarında, öğretmen evinde gerçekleşen genel kurulunun açış konuşmasını Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptı. Aysan, artık tüm dünyada halkın doğrudan katıldığı demokratik yapılanmalara önem verildiğini vurgularken, Amacımız, yarınlarda daha iyi bir Erdek yaratmaktır” dedi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu için yapılan seçimde göreve Hüseyin Durak, Recep Kara, Mustafa Karakuş, Ahmet Eraslan, Ali Demiray, Atilla Özsaraç ve Fatih Payal seçildiler.

Kent Konseyi Başkanlığına ise izinli olması nedeniyle salonda bulunmayan Kaymakam İsmail Kaygısız getirildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Sedat Önder, genel kurula ilginin azlığına dikkati çekerken, Kent Konseyi'nin, 72 yıldan beri imar plânı bulunmayan Kastri bölgesini gündeme alması gerektiğini vurgularken, Bu konu, Kastri'de yeri bulunan yaklaşık 2-2.500 kişiyi yakından ilgilendiriyor” dedi. Önder, LÜDER” olarak isimlendirdiği Lâf Üretme Derneği” yerine, Erdek adına iş üretme derneklerinin açılmasını diledi.

İsmail Çalışkan da konuşmasında, Erdek ile ilgili çeşitli önerilerini dile getirdi.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kent Konseyi'nde, Erdek adına beyin fırtınası yapılmasının gerekliliğine işaret ederken, şu değerlendirmede bulundu:

Erdek'in gelişmesi için artık sen-ben kavgasının ortadan kaldırılması gerekiyor. İlçemizdeki kutuplaşmayı bitirmek zorundayız. Sorunlarımızı ancak böyle çözeriz. Paylaşamayacağımız ne var ki? Dört yıldan beri görevdeyim. Kimseye dargınlığım, kırgınlığım yok. Erdek için herkesle bir araya gelebilirim. Erdek'in, artık kalıcı bir toplumsal barışa ihtiyacı var. Birlik ve beraberliğimizin sağlanması için başta biz yöneticilere, kurum âmirlerine daha fazla iş düşüyor. Önce onlar affedici olmalıdır. Ben, bu konuda üzerime düşen görevi yerine getireceğime söz veriyorum.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı